Parrotlet-Breeders Forum
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

4 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ Empty ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Δημοσίευση από ΜΙΧΑΛΗΣ Δευ Οκτ 22, 2012 1:01 pm

Γεια σας παιδιά.

Θα ήθελα να ζητήσω μερικές συμβουλές για χειμερινή διαβίωση, προκειμένου να διατηρήσω το πουλάκι σε καλή κατάσταση.

Μέχρι τώρα είχα την Κρίκι στο μπαλκόνι τα πρωινά, από το μεσημέρι και μετά την είχα, εκτός κλουβιού, μέσα στο σπίτι και το βράδυ κοιμόταν έξω. Τι κάνω όταν η θερμοκρασίες πέσουν κάτω από 15 και 10 βαθμούς; Τι κάνω όταν η διαφορά θερμοκρασίας μπαλκονιού – σπιτιού είναι 5 με 10 και σε ακραίες περιπτώσεις και 15 βαθμοί; Επιβάλλεται να κοιμάται μέσα ή μπορεί και έξω με κάλυψη του κλουβιού (κουβερτάκι και νάιλον, όπως το καναρίνι);

Παρακαλώ ενημερώστε με πως πρέπει να την φροντίσω.

Ευχαριστώ
Μιχάλης
ΜΙΧΑΛΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 11
Ημερομηνία εγγραφής : 01/10/2012
Τόπος : Πεύκη

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ Empty Απ: ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Δημοσίευση από eustathios Τρι Οκτ 23, 2012 1:16 am

Καλημέρα φιλε Μιχάλη!
Καλλό θα ηταν το πουλάκι να το εχεις καπου σιγκεκριμένα γιατι η αποτομη μεταβόλη της θερμοκρασιας ειναι αυτη που συνηθως προκαλει το κρυωμα στα πουλακια μας.
Δηλαδη εαν ενα πουλακι συνιθησει μεσα στο σπιτι,φυσικο και επομενο θα ειναι οταν το βγαλεισ εξω στο μπαλκονι σε χαμηλη θερμοκρασια να σου κρυωσει.Το ιδιο θα συμβει αν κανεισ το αντιθετο!

eustathios

Αριθμός μηνυμάτων : 42
Ημερομηνία εγγραφής : 18/02/2012
Τόπος : athens

Δημοσίευση από Nikos Τρι Οκτ 23, 2012 11:43 am

Καλησπέρα Μιχάλη!!

Το σημαντικότερο είναι τα πουλάκια να μην βρίσκονται εκτεθειμένα σε ρεύμα. Και εγώ τα έχω στη βεράντα αλλά είναι προστατευμένα με τέντα τόσο από πάνω όσο και από τα πλάγια. Φυσικά επειδή μιλάς μόνο για ένα πουλάκι καλύτερα να το έχεις μέσα :-)

Στη διάθεσή σου
Nikos
Nikos

Αριθμός μηνυμάτων : 53
Τόπος : Αθήνα

Δημοσίευση από ΜΙΧΑΛΗΣ Παρ Νοε 02, 2012 12:24 pm

Καλησπέρα παιδιά.
Νομίζω ότι μπορώ να συνεχίσω τη θερινή τακτική, μιας και η θερμοκρασία είναι ακόμα μεταξύ 18ο-22ο και τα καλοριφέρ κλειστά. Όταν πέσει κάτω από 15ο και με αναμμένα τα καλοριφέρ τότε θα πρέπει να εγκατασταθεί μόνιμα μέσα. Όσο για τον ήλιο, θα μπορεί να τον απολαμβάνει πίσω από το τζάμι, εκτός και αν κάποια μέρα είναι ζεστή και ηλιόλουστη οπότε μπορεί να τον απολαύσει και έξω στο μπαλκόνι. Όταν αερίζω το δωμάτιο, καλό θα είναι να μην βρίσκεται το κλουβί μπροστά στο ανοιχτό παράθυρο, και γενικότερα να μην εκτίθεται σε ρεύματα. Επίσης δεν θα πρέπει να είναι κοντά σε αναμμένο σώμα του καλοριφέρ, καθώς και σε δωμάτιο με αναμμένο τζάκι.
Ελπίζω να τα κατάλαβα σωστά.
Ευχαριστώ και πάλι.
Μιχάλης
ΜΙΧΑΛΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ

Δημοσίευση από Nikos Σαβ Νοε 03, 2012 1:14 pm

Καλησπέρα Μιχάλη!

Πολυ σωστά αυτά που λές. Μακάρι όλοι να φροντίζανε τους φτερωτους τους φίλους όπως και εσυ :-)

Πως είναι το μικρό σου? Σε συνήθισε?
Nikos
Nikos

Δημοσίευση από ΜΙΧΑΛΗΣ Σαβ Νοε 03, 2012 6:11 pm

Νίκο είναι ένα πολύ γλυκό «ζωάκι»:

Όταν είναι μόνη της με το κανάρι προσπαθεί να μάθει καναρινικά… μόλις με αντιληφτεί (έχει πολύ καλή όραση και ακοή), με φωνάζει με σφυρίγματα.

Μου κρατάει συντροφιά με τις ώρες, παίζοντας στο παρκάκι της, πάνω στο γραφείο μου.

Αγαπημένη της ασχολία να τραβάει τις κλωστίτσες μέσα στην τσέπη μου και να ξεμοντάρει τη σκαλίτσα του πάρκου της.

Μοιράζεται μαζί μου το κεσεδάκι με την τροφή της (αν και τις πρώτες μέρες είχα φάει μερικές τσιμπιές), τις αρέσει να ανασκαλεύω τα σπόρια της, να κρατάω την αποξηραμένη μπανάνα για να μπορεί να την ροκανίζει με μεγαλύτερη άνεση και μόλις αντιληφτεί ότι πρόκειται να σπάσω το τσόφλι κάποιου ηλιόσπορου τρέχει αμέσως να αρπάξει το σποράκι (τρελαίνεται για ηλιόσπορους).

Όταν της ξύνω το κεφαλάκι, το γυρίζει στο πλάι να της ξύσω και το λαιμό κάτω από το ράμφος.

Μόλις έλθει η ώρα για ύπνο στριμώχνεται μέσα στην παλάμη μου.

Επιφυλάσσομαι να δημοσιεύσω φωτογραφίες και video.

Μιχάλης
ΜΙΧΑΛΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ

Δημοσίευση από Nikos Κυρ Νοε 04, 2012 5:01 am

Μπραβο Μιχάλη!!!!

πολυ χαίρομαι που εισαι ευχαριστημένος και πανω απ ολα που περναει καλά η μικρή.
Αν και οι περισσοτεροι προτιμούν τα αρσενικά μάλλον λόγω χρώματος, οι θηλυκες είναι πιο εξυπνες.
Πολύ καλά που σε συνηθισε. Το συγκεκριμένο είδος είναι πολύ εξυπνο και δένεται με τον ανθρωπο. Είναι λιγάκι αυτόνομο αλλα προσωπικά αυτό είναι που μου αρέσει.
Θα χαρώ πολύ να μαθαίνω νέα της αν και εφόσον δεν σας γίνομαι κουραστικος
Καλό μεσημέρι

Νικος
Nikos
Nikos

Δημοσίευση από admin Δευ Νοε 05, 2012 4:09 pm

Κύριε Μιχάλη , χαίρομαι που η μικρή , έχει ανταποκριθεί πλήρως στα ζητούμενά σας , έχει ενσωματωθεί στην οικογένεια και πάνω από όλα που είστε κι εσείς ευχαριστημένος . Η ομάδα μου κι εγώ κάνουμε οτι ειναι απαραίτητο , προκειμένου να είναι ευτυχείς , τόσο ο νέος ιδιοκτήτης , όσο και το ίδιο το πουλάκι. Περιμένουμε φωτογραφίες απο την μικρούλα αλλά και βιντεο με τα κατορθώματά της. Να είστε καλά.
Καίτη .
admin
admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 162
Ημερομηνία εγγραφής : 29/01/2012
Τόπος : Κυψέλη

http://redrumpedbreeder.blogspot.com/

Δημοσίευση από eustathios Σαβ Νοε 10, 2012 4:16 pm

ΜΙΧΑΛΗΣ έγραψε:Νίκο είναι ένα πολύ γλυκό «ζωάκι»:

Όταν είναι μόνη της με το κανάρι προσπαθεί να μάθει καναρινικά… μόλις με αντιληφτεί (έχει πολύ καλή όραση και ακοή), με φωνάζει με σφυρίγματα.

Μου κρατάει συντροφιά με τις ώρες, παίζοντας στο παρκάκι της, πάνω στο γραφείο μου.

Αγαπημένη της ασχολία να τραβάει τις κλωστίτσες μέσα στην τσέπη μου και να ξεμοντάρει τη σκαλίτσα του πάρκου της.

Μοιράζεται μαζί μου το κεσεδάκι με την τροφή της (αν και τις πρώτες μέρες είχα φάει μερικές τσιμπιές), τις αρέσει να ανασκαλεύω τα σπόρια της, να κρατάω την αποξηραμένη μπανάνα για να μπορεί να την ροκανίζει με μεγαλύτερη άνεση και μόλις αντιληφτεί ότι πρόκειται να σπάσω το τσόφλι κάποιου ηλιόσπορου τρέχει αμέσως να αρπάξει το σποράκι (τρελαίνεται για ηλιόσπορους).

Όταν της ξύνω το κεφαλάκι, το γυρίζει στο πλάι να της ξύσω και το λαιμό κάτω από το ράμφος.

Κ.Μιχαλη ειμαι ιδιαιτερα χαρουμενος με τα οσα γραφεται για την μικρη σας φτερωτη φιη!Μακαρι ολοι οσοι αναλαμβάνουν να ιοθετησουν ενα πλασματακι να ηταν σαν εσας!Και παλυ μπραβο σασ και αναμενουμε νεοτερα!

Μόλις έλθει η ώρα για ύπνο στριμώχνεται μέσα στην παλάμη μου.

Επιφυλάσσομαι να δημοσιεύσω φωτογραφίες και video.

Μιχάλης

eustathios

Αριθμός μηνυμάτων : 42
Τόπος : athens

Επιστροφή στην κορυφή

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης